Als ik naar de toekomst van Thuiswijn kijk, dan denk ik aan het geven van proeverijven van grote groepen mensen (20+). Nu we langszaam aan weer naar voren kunnen kijken, en hopelijk corona achter ons ligt, kunnen mijn proeverijen prima om 1,5 meter gehouden worden.

Inmiddels heb ik samengewerkt met 4 Amsterdamse wijnleveranciers en ziet het er naar uit dat er steeds meer gaan volgen. Vanuit dit portfolio kun je als je bedrijf een wijnleverancier met desbetreffende specialiteit uitkiezen.

Inmiddels zijn Duitland, Spanje, Italië en Zuifafrika aan bod geweest. Ik hoop hier nog veel landen aan toe te kunnen voegen. De wijnproeverij is een leuke interactieve manier om iets leuks te doen met collega’s. De proeverij kan op meerdere levels worden gegeven.

Is er totaal nog geen kennis in huis kan ook worden begonnen met de basis cursus wijnproeven.

Lijkt het je leuk om de wijnproeverij samen met je collega’s te doen neem dan even contact met me op en dan gaan we samen kijken naar de mogelijkheden.


Na ruim vier weken onder weg te zijn, kan ik wel zeggen dat mijn online wijnproeverijen een succes zijn. Er zijn ruim honderd pakketten verkocht en de eerste ambasadeurs zijn al binnen. Ik krijg super leuke reacties en goede feedback waardoor ik alleen maar enthousiaster wordt om de proeverijen beter en leuker te maken. Door mezelf uit mijn comfortzone te trekken heb ik dit kunnen doen. Mijn creativiteit komt naar boven en ik krijg steeds meer wildere plannen. Ik had nog nooit een wijnproeverij gegeven en wist eigenlijk niets van hoe het er online aan zou gaan.

Er is van alles op mij afgekomen en ik probeer alles met beide handen aan te pakken.

Ik wist niet dat ondernemen zo leuk zou zijn.

Inmiddels heb ik al een aantal wijnleveranciers weten te vinden die willen meewerken aan mijn proeverijen.

Ik houd jullie op de hoogte van wat er allemaal gaat komen.

tot de volgende thuiswijn,

Victor Monté


Het idee van thuis wijnproeverijen geven is ontstaan vanwege corona. Hier uit is Thuiswijn gegroeid.

Doordat ik het adviseren van wijn en spijs mis door corona dacht ik dat het een goed idee was, om mijn advies naar de mensen thuis te brengen. Normaal gesproken geef ik advies aan tafel maar nu doe ik het online. Ook hier groeit weer wat nieuws uit. De eerste fysieke wijncursus is al gegeven, een basis cursus met daarnaast de proeverij van de Duitse wijnen met de Wijnkameel en Spaanse wijnen met Chabrol Wines.

Waar het begonnen is weet ik wel maar waar het eindigt is de vraag. Ik sta overal voor open en ga graag het avontuur tegemoet.